Hello There, Guest! Register

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak prawidłowo układać płytki na podłodze - porady i wskazówki
Witajcie na forum. Rozpoczynając temat układania płytek na podłodze, chciałabym zwrócić uwagę na kilka istotnych kwestii. Przede wszystkim, prawidłowe ułożenie płytek wymaga precyzyjnego przygotowania powierzchni - musi być ona równa i czysta. Ponadto, bardzo ważne jest dobranie odpowiedniego kleju do rodzaju płytek oraz podłoża.
Reply
No to jak masz nierówną podłogę to trza ja wyrównać przed układaniem płyt. Nie ma co kombinować Tongue
Reply
Zgadza się ramus Smile W moim przypadku musiałem najpierw wypoziomować podłogę, a potem dopiero przystąpiłem do układania płytek Big Grin
Reply
To Super! Ale Jak Dobrze Dobierać Klej Do Płytek? Czy Jest Jakiś Uniwersalny?
Reply
NowyNaBudowie Wrote:Jak Dobrze Dobierać Klej Do Płytek?
Wybór kleju zależy od wielu czynników - rodzaju i formatu płytki, typu podłoża czy warunków eksploatacji pomieszczenia. Na rynku dostępne są różne typy klejów uniwersalnych przeznaczonych do większości typów ceramiki, ale nie zawsze są one najlepszym wyborem.
Reply
Zgadzam się z Pawelosem. Wybór odpowiedniego kleju jest bardzo ważny, ponieważ od tego zależy trwałość naszej podłogi na lata. Nie warto oszczędzać na tym elemencie.
Reply
Krystyna G Wrote:Wybór odpowiedniego kleju jest bardzo ważny
Dokładnie tak, Krystyna ma rację. Dodatkowo, pamiętajmy o właściwym przygotowaniu mieszanki - powinna być ona jednolita i bez grudek.
Reply
No i nie zapomnijcie o fugach! Bez nich ani rusz Big Grin
Reply
Haha ramus masz rację Tongue Fugi są super ważne Smile
Reply
Dzięki Za Wszystkie Porady! Ale Jak Dobrze Ustawić Płytki? Czy Jest Jakiś Sposób Na To?
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)