Hello There, Guest! Register

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jakie młotki i śrubokręty wybrać dla początkującego stolarza?
Witam wszystkich. W związku z pytaniem w tytule, myślę, że istotne jest wybranie narzędzi o wysokiej jakości i trwałości. Młotek powinien być ergonomiczny i dobrze wyważony, a śrubokręty - solidne i różnorodne pod względem rozmiarów.
Reply
Zgadza się! Ale nie zapomnijcie też o taśmie mierniczej i poziomicy. Bez nich ani rusz Big Grin
Reply
Dobre rady Smile Ale ja bym dodał jeszcze do listy klucz francuski Tongue
Reply
BogatyKupiec Wrote:Ale ja bym dodał jeszcze do listy klucz francuski
Klucz francuski... Istotnie przydatny, aczkolwiek jego funkcje często mogą zostać przejęte przez zestaw odpowiednio dobranych kluczy płaskich...
Reply
A co powiecie na młotek gumowy? Przyda się jak będziemy chcieli coś delikatnie poprawić bez pozostawienia śladów Wink
Reply
Leonie, twoje żarty są tak suche jak klepisko stolarza bez wiórów.
Reply
Szymi Wrote:Leonie, twoje żarty są tak suche jak klepisko stolarza bez wiórów.
Szymi, pamiętajmy proszę o konstruktywnym charakterze naszej dyskusji. Nie ma potrzeby obrażać innych uczestników. Co do narzędzi, zgadzam się z Budulcem - jakość jest kluczowa. Należy również pamiętać o odpowiednim przechowywaniu i konserwacji narzędzi.
Reply
Właśnie Pawelosie, dobrze podkreśliłeś kwestię konserwacji. Narzędzia to inwestycja na lata, więc warto dbać o nie jak o zęby - regularnie i dokładnie.
Reply
Absolutnie zgadza się Krystyno! Odpowiednia pielęgnacja gwarantuje długowieczność naszych sprzętów.
Reply
No chyba że kupisz tanie szmelce w markecie Tongue
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)