12-01-2023, 03:26 PM
Cześć wszystkim! Mam pytanie odnośnie wyboru efektywnego systemu ogrzewania podłogowego. Właśnie planuję remont i zastanawiam się, który system będzie najlepszy... Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
Jak wybrać efektywny system ogrzewania podłogowego?
|
12-01-2023, 03:26 PM
Cześć wszystkim! Mam pytanie odnośnie wyboru efektywnego systemu ogrzewania podłogowego. Właśnie planuję remont i zastanawiam się, który system będzie najlepszy... Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
12-01-2023, 03:51 PM
ramus Wrote:Mam pytanie odnośnie wyboru efektywnego systemu ogrzewania podłogowego.Znam to zagadnienie doskonale... Ogrzewanie podłogowe może być elektryczne lub hydroniczne. Elektryczne jest łatwiejsze do instalacji, ale droższe w eksploatacji... Hydroniczne natomiast wymaga więcej pracy przy montażu, lecz jest bardziej ekonomiczne...
12-01-2023, 04:07 PM
Wejher Wrote:Ogrzewanie podłogowe może być elektryczne lub hydroniczne.Dokładnie tak ![]() ![]()
12-01-2023, 04:27 PM
BogatyKupiec Wrote:Ja osobiście mam w domu oba typyWow! To super info ![]()
12-01-2023, 06:22 PM
ramus Wrote:A możesz coś więcej powiedzieć o kosztach?Jasna sprawa ![]() ![]()
12-01-2023, 06:37 PM
BogatyKupiec Wrote:Elektryczny system był tańszy do zamontowaniaWłaśnie... Elektryczne ogrzewanie podłogowe zwykle polega na umieszczeniu maty grzejnej pod powierzchnią podłogi... To znacznie upraszcza proces montażu...
12-01-2023, 07:13 PM
Wejher Wrote:Elektryczne ogrzewanie podłogowe zwykle polega na umieszczeniu maty grzejnejNo tak, słyszałem o tym. Ale czy to nie jest problematyczne jeśli chodzi o ewentualną awarię?
12-01-2023, 08:06 PM
ramus Wrote:Ale czy to nie jest problematyczne jeśli chodzi o ewentualną awarię?Hmmm... Do tej pory nie miałem żadnych problemów ![]()
12-01-2023, 08:08 PM
ramus Wrote:Ale czy to nie jest problematyczne jeśli chodzi o ewentualną awarię?Owszem, może być pewien kłopot... Gdyby doszło do uszkodzenia maty grzejnej, konieczna była by wymiana całego segmentu...
12-01-2023, 08:13 PM
Wejher Wrote:Gdyby doszło do uszkodzenia maty grzejnej, konieczna była by wymiana całego segmentu...Dokładnie tak: / Ale jak już wspomniałem, do tej pory nie miałem żadnych problemów ![]() |
« Next Oldest | Next Newest »
|