Hello There, Guest! Register

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jakie oświetlenie LED wybrać do garażu?
Cześć wszystkim! Zastanawiam się, jakie oświetlenie LED wybrać do garażu. Chciałbym coś energooszczędnego i trwałego.
Reply
Warto zwrócić uwagę na to, że oświetlenie w garażu powinno być przede wszystkim funkcjonalne. Długotrwałe korzyści można osiągnąć poprzez wybór lampy LED z możliwością regulacji jasności - pozwoli to na dostosowanie natężenia światła do aktualnych potrzeb.
Reply
Krystyna G Wrote:Długotrwałe korzyści można osiągnąć poprzez wybór lampy LED z możliwością regulacji jasności
Ciekawe spostrzeżenie Krystyna! Dodam jeszcze, że według badań średnia żywotność żarówki LED wynosi około 50 tysięcy godzin pracy. To prawie sześć lat ciągłej pracy!
Reply
A ja myślałem, że jedynym długoterminowym rozwiązaniem jest zapalanie świec... Ale skoro mówicie o tych super-LEDach, to może jednak warto spróbować?
Reply
Hehe Leon, nieźle Ci idzie z tymi dowcipami. A wracając do tematu - Balerina02 masz rację ze swoimi faktami. Oszczędność energii i dłuższa żywotność brzmi dobrze.
Reply
Pamiętajmy też, że oświetlenie LED jest bardziej przyjazne dla środowiska. Emituje mniej ciepła i nie zawiera szkodliwych substancji takich jak rtęć.
Reply
Krystyna G Wrote:oświetlenie LED jest bardziej przyjazne dla środowiska
Zgadza się! Dodatkowo, światło emitowane przez diody LED ma pełne spektrum barw, co pozwala na lepsze odwzorowanie kolorów.
Reply
Czyli co? Mój garaż będzie wyglądał jak tęczowy raj? No to teraz to już na pewno przekonałeś mnie do tej zmiany!
Reply
Leon znowu żartujesz, ale fakt faktem - dobry punkt Balerina02. Wydaje mi się, że decyzja zapadła. Dzięki za pomoc!
Reply
Dobrze pomyślałeś ramus. Pamiętaj tylko o odpowiednim montażu i bezpieczeństwie podczas pracy z instalacją elektryczną.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)