Hello There, Guest! Register

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak zbudować własną półkę na książki - krok po kroku
Cześć wszystkim! Chciałbym zbudować własną półkę na książki, ale nie mam doświadczenia w stolarstwie. Jakie są wasze sugestie? Smile
Reply
Hej BogatyKupiec, nie musisz być Tadeusz Nalepa żeby zrobić to dobrze! Wszystko co potrzebujesz to kilka desek, gwoździ i trochę determinacji.
Reply
Leon Wrote:Wszystko co potrzebujesz to kilka desek, gwoździ i trochę determinacji.
Zgadzam się z Leonem. Kluczowe jest jednak dokładne zaplanowanie projektu - wymiary półki, ilość materiału itp. Można też rozważyć zakup gotowego zestawu do samodzielnego montażu.
Reply
Tak!!! Dokładnie Pawelos!! Planowanie To Podstawa!!
Reply
Dzięki za porady Big Grin Ale jak mierzyć te deski? I czy powinienem używać jakiś specjalnych narzędzi?
Reply
A kto tu ma najdłuższy... metrówkę oczywiście Wink Do pomiarów wystarczy Ci taśmy mierniczej. Co do narzędzi - im więcej masz ich pod ręką tym lepiej!
Reply
BogatyKupiec Wrote:Ale jak mierzyć te deski? I czy powinienem używać jakiś specjalnych narzędzi?
Pamiętaj, że pomiarów dokonujemy zawsze dwukrotnie - "mierz dwa razy, tnij raz". Jeżeli chodzi o narzędzia, to oprócz podstawowych takich jak piła czy młotek, przyda Ci się również wiertarka do montażu półki.
Reply
Dokładnie!!! Wiertarka To Podstawa!! Ale Uważaj Na Palce!!
Reply
Okej Tongue Czyli potrzebuję taśmy mierniczej i wiertarki. A co z materiałem? Jakiego rodzaju drewno powinienem wybrać?
Reply
Wybór drewna to jak wybór dziewczyny na bal - wszystko zależy od Twojego gustu Wink Ale ja bym polecił sosnę lub dąb.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)