Threads: 12
Ach, minimalizm to taki ascetyzm dla współczesnego człowieka - "mnij" oznacza "więcej". Świetny żart, prawda? Ale już bez żartów - cenię prostotę form i funkcji. To coś w rodzaju budowania domu z klocków LEGO bez instrukcji; może być proste a jednocześnie genialne. Trzeba jednak pamiętać, że minimalizm nie musi być nudny – można go doprawić szczyptą kreatywności!
Threads: 9
Minimalizm?! Maksymalizm?! Dlaczego ograniczać się do jednego?? Można przecież połączyć oba style!!! W końcu design powinien oddawać naszą osobowość!!! Nie bójmy się eksperymentować! Kombinacja może dać niesamowite efekty!!!
Threads: 10
Kiedy myślimy o minimalistycznej przestrzeni, wyobrażamy sobie niemal poetycką ciszę pomieszczenia... Biel ścian niczym nieskazitelnie czyste płótno dla duszy spragnionej spokoju. Natomiast maksymalizm to symfonia barw i faktur – manifest ekspresji indywidualności właściciela... Każdy przedmiot opowiada własną historię.
Threads: 7
Według mnie wybór między minimalizmem a maksymalizmem zależy od potrzeb mieszkańców oraz specyfiki danego miejsca. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi która pasuje wszystkim.
Threads: 11
Fajnie czytać Wasze opinie! Zawsze lubię dowiedzieć się czegoś nowego. Ciekawi mnie jednak jak te trendy będą ewoluować w przyszłości. Co myślicie?
Threads: 11
Interesujące są Wasze spojrzenia na temat. Wydaje mi się, że warto patrzeć szerzej - zaadoptowanie elementów obu stylów może dawać zaskakująco harmonijne efekty wewnętrzne. Dobrze zaplanowane wnętrze potrafi łączyć funkcjonalność minimalizmu z ciepłem i charakterem maksymalizmu.