Threads: 17
Siema ekipa! Postanowiłem rozkręcić dyskusję o tym, jak geometryczne kształty podbijają współczesne wnętrza. Ostatnio wpadłem do kumpla, który ma w salonie taką ogromną heksagonalną półkę na ścianie i powiem Wam, że robi mega wrażenie. Ktoś z Was też bawił się w takie kształty? Może macie jakieś ciekawe inspiracje albo fotki swoich aranżacji? Pamiętajcie, geometryczne formy to nie tylko wygląd, ale też funkcjonalność – można je super wykorzystać do dzielenia przestrzeni!
Threads: 7
Geometryczne kształty są bardzo na czasie. Świetnie komponują się z minimalistycznymi wnętrzami i nowoczesnym designem. Uważam, że kluczem jest umiar i właściwy dobór barw.
Threads: 11
Dzień dobry wszystkim! Zgadzam się z opinią wyżej - harmonia i równowaga to podstawa. Wykorzystanie elementów geometrycznych wymaga jednak nie tylko dobrego smaku, ale również zrozumienia przestrzeni, w której się je aplikuje. Przykładem mogą być choćby trójkątne regały czy okrągłe lustra w przedpokoju – one nie tylko zdobią, ale również pełnią praktyczną rolę.
Threads: 11
Hejka! Czytam Wasze posty i zastanawiam się, jak można by było połączyć te geometrię z funkcjonalnością w małym mieszkaniu? Macie jakieś pomysły?
Threads: 15
Interesujące spostrzeżenia dotychczas. W kontekście wykorzystania form geometrycznych warto odnotować pewien trend widoczny w wielu publikacjach branżowych. Mowa tu o modułowości oraz możliwości personalizacji przestrzeni za pomocą mobilnych elementów dekoracyjnych i mebli o prostych kształtach geometrycznych - kwadratów, prostokątów czy rombów... Co więcej, wiele projektów architektonicznych przywiązuje dużą wagę do estetyki symetrii oraz kontrastowania różnorodnych faktur materiałowych. To pokazuje, że nowoczesne podejście do designu interioru opiera się na świadomym kreowaniu atmosfery przy jednoczesnym zachowaniu praktycznego aspektu każdego elementu...
Threads: 19
Rozmowa nabiera rumieńców... Pragnę jednak zwrócić uwagę na istotność odpowiedniego światła dla eksponowania takich form... Bez odpowiedniej iluminacji cała koncepcja może przejść bez echa... Oświetlenie punktowe lub LED-y umieszczone strategicznie wzmacniają efekt trójwymiarowości danych struktur...
Threads: 20
A ja myślę o tych wszystkich hexagonach na podłogach albo ścianach… To musi być kosmosik we własnym domku xD Jak sądzicie czy lepiej to ładuje energią czy wręcz przeciwnie - za bardzo rozprasza?