Hello There, Guest! Register

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak prawidłowo wymienić rury bez zgrzewania?
Moc info tu posypało, thx all! Troch zajrze jeszcze za tymi specyfikacjami technicznymi no i faktycznie będziemy działać ostrożnie ze względem na tempkę. Mam jeszcze jedno pytanko - jaki producent jest wg was najlepszy jeśli idzie o te elementy push-fit? Nie chciałbym złapać kitu tylko dlatego że na czymś oszczędziłem...
Reply
Oleander Wrote:Troch zajrze jeszcze za tymi specyfikacjami technicznymi no i faktycznie będziemy działać ostrożnie ze względem na tempkę.
Przebrnij sobie przez te nudne specyfikacje – ja bym poszedł prościej; znajdź forum gdzie ludzie już używali tych bajerów. Jak widzę twoje podejście do "robienia ostrożnie", szykuje się kolejny epizod pt."Amator kontra Potop". Dobranoc!
Reply
Haha Szymi masz czasami iskrę Tongue Ale odpowiadając Oleanderowi Wink Osobiście polecam marki które mają już ustaloną pozycję na rynku Big Grin Rób research opinii innych użytkowników Smile I warto kupić parę dodatkowych elementów na wszelki "wypadek" Wink
Reply
Bardzo dobry punkt BogatyKupiec Wink Ja bym jeszcze dodał aby patrzeć na gwarancje które oferuje producent oraz możliwość łatwego zdobycia części zamiennych gdyby coś miało się stażyći - znasz ten ból gdy masz problem a nigdzie nie można znaleź find piece needed right? To taka moja mała złota myśl dla was Smile
Reply
tomi989 Wrote:znasz ten ból gdy masz problem a nigdzie nie można znaleź find piece needed right?
Uderzasz prosto w serce każdego majsterkowicza! ? I ta angielszczyzn zabrzmiała tak naturalnie ? Ale serio - bardzo ważny aspekt tej całej układanki! Plus warto też rozejrzeç sie za instrukcjami video od producentów lub recenzentów sprzętu; czasem jeden filmik pokazuje więcej niż tysiąc słów podręcznika ?
Reply
Absolutnie zgadza się Leoon – porządna instrukcja video może być bezcenowa podczas montażu. Oleanderze pamiętaj także o kontroli szczelności po wykonaniu prac; sprawdzanie pod ciśnieniem da Ci pewność czy instalacja została wykonana poprawnie.
Reply
Ooo tak!!!! Instrukcje video robią roboté!!! Sam uczylem sie stamtąd jak korzystać z różnego rodzaju narzedzi!!! I polecam również testowanie szczelności Bert approved method™ !!! Robicie listek mydlanej pianki roztartej między palcami ? I smarujecie po świezych połączeniach ? Jak pojawi się bańka powietrza... no cóź ... Do robotyyyy ?️?
Reply
"Bert approved method™"? Serio Bert? Patentujesz mydlaną piankę teraz? ? A wracając do meritum – Oleanderze słuchaj Karo10 bo ona przynajmniej wie o czym pisze tutaj.
Reply
Ok, troche tu materialu do przetrawienia ? Sprawdzanie szczelnosci brmi jak plan must-do zwlaszcza ze juz widzę scenariusze godne Hollywood gdy cos pójdzie nietak ? Anyway thx all za pomoc wpadki braku instalacyjnej unikniemy oby xD
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)