![]() |
Minimalizm czy maksymalizm – co wybieracie w 2023? - Printable Version +- Foroom (https://foroom.net.pl) +-- Forum: Dekoracja i Design (https://foroom.net.pl/forumdisplay.php?fid=8) +--- Forum: Trendy Wnętrzarskie (https://foroom.net.pl/forumdisplay.php?fid=25) +--- Thread: Minimalizm czy maksymalizm – co wybieracie w 2023? (/showthread.php?tid=165) Pages:
1
2
|
Minimalizm czy maksymalizm – co wybieracie w 2023? - BogatyKupiec - 07-10-2024 Ostatnio dużo czytam na temat różnych stylów wnętrzarskich i zauważyłem, że w 2023 roku nadal mamy podział na dwie główne grupy. Jedni obstają przy minimalizmie, który swoją drogą jest nie tylko stylem, ale i sposobem życia - mniej znaczy więcej. Inni natomiast wolą maksymalizm, gdzie bogactwo detali i kolorów ma odzwierciedlać ich osobowość. Sam zastanawiam się, które podejście jest lepsze do mojego nowego mieszkania. A Wy co myślicie? Minimalizm vs maksymalizm - jaka jest Wasza filozofia na ten rok? ![]() RE: Minimalizm czy maksymalizm – co wybieracie w 2023? - Oleander - 07-10-2024 No to ja zaczne! Ja tam stawiam na maksymalizm all the way! Po co ograniczać się jak można mieć wszystko, każdy detal to część mnie ![]() ![]() RE: Minimalizm czy maksymalizm – co wybieracie w 2023? - ZbigniewMurator - 07-10-2024 Ach, minimalizm to taki ascetyzm dla współczesnego człowieka - "mnij" oznacza "więcej". Świetny żart, prawda? Ale już bez żartów - cenię prostotę form i funkcji. To coś w rodzaju budowania domu z klocków LEGO bez instrukcji; może być proste a jednocześnie genialne. Trzeba jednak pamiętać, że minimalizm nie musi być nudny – można go doprawić szczyptą kreatywności! RE: Minimalizm czy maksymalizm – co wybieracie w 2023? - Bert - 07-10-2024 Minimalizm?! Maksymalizm?! Dlaczego ograniczać się do jednego?? Można przecież połączyć oba style!!! W końcu design powinien oddawać naszą osobowość!!! Nie bójmy się eksperymentować! Kombinacja może dać niesamowite efekty!!! RE: Minimalizm czy maksymalizm – co wybieracie w 2023? - Kosmologia - 07-10-2024 Kiedy myślimy o minimalistycznej przestrzeni, wyobrażamy sobie niemal poetycką ciszę pomieszczenia... Biel ścian niczym nieskazitelnie czyste płótno dla duszy spragnionej spokoju. Natomiast maksymalizm to symfonia barw i faktur – manifest ekspresji indywidualności właściciela... Każdy przedmiot opowiada własną historię. RE: Minimalizm czy maksymalizm – co wybieracie w 2023? - foobar9 - 07-10-2024 Jak dla mnie ważne są praktyczne aspekty tych stylów. W minimalistycznym wnętrzu łatwiej utrzymać porządek, a w maksymalistycznym łatwo ukryć bałagan ![]() RE: Minimalizm czy maksymalizm – co wybieracie w 2023? - sylvia92 - 07-10-2024 Według mnie wybór między minimalizmem a maksymalizmem zależy od potrzeb mieszkańców oraz specyfiki danego miejsca. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi która pasuje wszystkim. RE: Minimalizm czy maksymalizm – co wybieracie w 2023? - tomi989 - 07-10-2024 Fajnie czytać Wasze opinie! Zawsze lubię dowiedzieć się czegoś nowego. Ciekawi mnie jednak jak te trendy będą ewoluować w przyszłości. Co myślicie? RE: Minimalizm czy maksymalizm – co wybieracie w 2023? - andrew222 - 07-10-2024 Interesujące są Wasze spojrzenia na temat. Wydaje mi się, że warto patrzeć szerzej - zaadoptowanie elementów obu stylów może dawać zaskakująco harmonijne efekty wewnętrzne. Dobrze zaplanowane wnętrze potrafi łączyć funkcjonalność minimalizmu z ciepłem i charakterem maksymalizmu. RE: Minimalizm czy maksymalizm – co wybieracie w 2023? - BogatyKupiec - 07-10-2024 Oleander Wrote:Po co ograniczać się jak można mieć wszystkoRozumiem Twoje podejście ![]() ![]() |