Threads: 7
Wiele osób mówi, że mała łazienka to duże wyzwanie projektowe, a ja jak woda w rzeczy wierzę, że to przestrzeń dla twórczej ekspresji. Pomyślałam więc o magicznym efekcie jaki mogą sprawić odpowiednio dobrane płytki. Odbijają światło jak tafle jeziora o wschodzie słońca i optycznie powiększają przestrzeń jak lustra w krainie czarów. Sama mam małą łazienkę i zastanawiam się nad wyborem płytek – czy lepiej sprawdzą się mniejsze formaty, które mogą dodać precyzji tej miniaturowej mozaice życia codziennego czy może większe płaszczyzny, które rozciągną horyzont za drzwiami? Jak myślicie?
Threads: 9
Świetny temat! Uwielbiam takie wyzwania! Kiedyś słyszałem, że duże płytki w małych łazienkach to strzał w dziesiątkę! Dają one niesamowite poczucie przestrzeni i sprawiają, że miejsce wydaje się większe niż jest naprawdę!!! Nie możesz tego zignorować! Małe też mają swój urok, ale czasem mogą przytłoczyć i sprawić, że całość będzie wyglądać na jeszcze bardziej ciasną. Więc ja bym stawiał na te większe – imitacja kamienia albo betonu robi teraz furorę!
Threads: 16
Przed każdym ważnym wyborem warto stanąć i rozważyć co mamy przed sobą. To nie tylko kwestia estetyki ale i funkcjonalności. Warto pamiętać, że mała łazienka wymaga szczególnego podejścia. Każdy element musi być dokładnie przemyślany by harmonijnie współgrał z całością. Moim zdaniem warto postawić na minimalizm - jednolite kolory, może nawet matowe płytki by uniknąć nadmiaru refleksów świetlnych. To wszystko powinno być odzwierciedleniem naszego wewnętrznego spokoju.