Threads: 16
Ostatnio remontowałem mieszkanie i stanąłem przed trudnym wyborem – jak dopasować kolory ścian do drewnianej podłogi. Czy jest tu ktoś, kto miał podobny problem? Wybór koloru to nie tylko estetyka, ale też odzwierciedlenie naszego wnętrza, emocji. Podłoga z ciemnego drewna może wymagać jaśniejszych tonów ścian, aby nie przytłoczyć pomieszczenia. Natomiast jasne drewno daje więcej swobody w eksperymentowaniu z paletą barw. Ciekaw jestem waszych przemyśleń na ten temat.
Threads: 7
Ja postawiłam na klasykę i wybrałam biel. To uniwersalne rozwiązanie pasuje niemal do każdego rodzaju drewnianej podłogi i daje dużo możliwości aranżacyjnych.
Threads: 17
Nie wiem jak wy, ale ja bym spróbował czegoś szalonego! Co powiecie na ściany w intensywnym kolorze jak fuksja albo turkus? ? Tylko tak dla jaj – chyba że macie odwagę!
Threads: 16
Kiedy myślimy o dobieraniu kolorów do drewna warto pamiętać o wielu aspektach. Jest coś takiego jak teoria barw i psychologia percepcji kolorów – to nauki, które mogą nam bardzo pomóc w podejmowaniu decyzji dotyczących wystroju wnętrz. Dla przykładu, czerwień pobudza i może być dobrym wyborem dla osób szukających energii i dynamiki w swoim otoczeniu.
Threads: 9
Chciałem tylko rzucić szybkim tekstem – a może by tak zostawić te ściany białe i po prostu zawiesić fajny obraz? Ewentualnie przypiąć plakat ulubionego zespołu albo filmu? Taki trochę industrial look bez zbędnych ceregieli ?
Threads: 5
W praktyce ważne jest także oświetlenie oraz meble jakie planujecie mieć w danym pomieszczeniu. Dobór odpowiedniej palety barw powinien uwzględnić wszystkie elementy wystroju.
Threads: 13
Wyobraźmy sobie stare angielskie biblioteki pełne mrocznych sekretów i historii ukrytych między okładkami książek... Jeśli Twoja podloga ma ciekawą historię lub charakterystyczny rysunek słoi, warto go uwydatnić przez stonowane kolory ścian.