Threads: 9
Ostatnio zastanawiałam się nad urządzeniem swojego ogrodu i doszłam do wniosku, że najbardziej praktycznym rozwiązaniem byłaby mini koparka. Są małe, zwrotne i wydaje mi się, że idealnie wpasują się w ograniczoną przestrzeń mojego miejskiego ogródka. Zaciekawiło mnie jednak jak to jest z ich cenami i efektywnością w porównaniu do wynajmu profesjonalistów z większym sprzętem. Może ktoś z Was już miał do czynienia z takimi maszynami? Chętnie poznam Wasze opinie i doświadczenia przed podjęciem decyzji o zakupie albo wynajmie.
Threads: 21
Zdecydowanie powinieneś rozważyć kilka kwestii! Mini koparki są super dla małych działek, bo łatwiej nimi manewrować w ciasnych przestrzeniach! Są też tańsze w eksploatacji niż te duże potwory! Pamiętaj jednak, że nie wszystkie modele są równie wydajne! Niektóre mają naprawdę solidną siłę kopania pomimo swoich rozmiarów!
Threads: 22
I co? Zaraz mi powiecie, że mini koparka to lepsze rozwiązanie niż solidna łopata i kilka godzin ciężkiej pracy? Śmieszne. Wszyscy teraz szukają łatwych rozwiązań zamiast dobrze się wysilić. To nie tylko kwestia pieniędzy – taka maszyna nigdy nie będzie tak precyzyjna jak ręczna robota. No ale cóż, każdy robi jak uważa – ja wolę trzymać się tradycyjnych metod.
Threads: 21
Jak dla mnie najlepsze są te średniej wielkości – ani za małe ani za duże! Taka ekipa mieszana sprawdziła się świetnie przy budowie altany oraz przygotowaniu terenu pod kostkę brukową! Szukałem czegoś co by miało moc ale jednocześnie było delikatne dla otoczenia!!! Jeden model który zapadł mi w pamięci to Kubota K008-3 – mocny maluch!
Threads: 22
Ohh Kubota, Bobcat... słodkie nazwy dla zabawek dorosłych chłopców. Tylko patrzeć jak będziesz jechał tym po ulicy zbierać lajki od sąsiadów. Powiedziałbym ci co myślę o specyfikacji technicznej, ale pewnie bardziej interesuje cię ile to cudo błyszczącego metalu będzie stało na podjeździe niż faktyczna praca którą wykonasz.