Hello There, Guest! Register

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak poprawnie wykonać instalację odgromową?
Przegląd powinien być realizowany co najmniej raz do roku lub po każdym silniejszym wydarzeniu atmosferycznym mogącym wpływać na uszkodzenie elementów instalacji; takich jak silny huragan czy gradobicie.
Zapewnienie regularnego serwisowania jest kluczowe dla utrzymania wysokiego poziomu bezpieczeństwa jak również dla zachowania ważności ewentualnych gwarancji na poszczególne komponenty systemu.
Reply
Niech was jednak nie zwiedzie myśl "raz postawiłem i mam święty spokój" bo choćbyśmy nie wiem jak dbali o naszą instalację czas potrafi pokazać słabe punkty! Utrzymujmy więc nasze "tarcze przeciwpiorunowe" ??️ Podobno Zeus poluje głównie tam gdzie ludzie mają nadzieje pozostałe niedotknięte przez jego gniew ?
Reply
Bardzo dziękuję za te pouczające uwagi igarashii - będę miał je na uwadze! I dobrze pedro77, ustalimy plan regularnego serwisowania zaraz po zamontowaniu całego systemu.
Muszę jeszcze pogrzebać trochę więcej informacji nt materiału najlepszego dla moich uziomów i sposobu ich montażu biorąc pod uwagе lokalną glebę... Zawszę lepiej dmuchać na zimne niż potem żałować niedopatrzenia!
Reply
Świetny nastawienie andrew222; pamietajmy także o właściwej dokumentacji prac oraz ewentualnej zgody urzędu gdyby była wymagana...
Każda inwestycja wiążaca sie ze zmianami technicznymi wymaga solidnej bazy papierkowej!
Reply
Dokumentacja... Ahh ta cudowna biurokracja ?✍️ Ale fakt faktem lepiej mieč wszystko pisane czarno na białym niż potem udawač Sherlocka Holmes'a szukając dowodu czemu drabina została postawiona właśnie tam a nie dwadziešcia centymetrů dalej!
No cóż panowie trzymam kciuki za bezproblemowy przebieg Waszych projektů ?️? Obyśmy wszyscy mieli suchar po każdej burzy!
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: